CONFINDUSTRIA CONNEXT Predstavljene investicijske mogućnosti BiH na gospodarskom skupu

Direktor Agencije za unaprjeđenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić, sa suradnicima sudjeluje u Milanu na gospodarskom skupu Confindustria Connext, prvom nacionalnom događaju industrijskog partnerstva u organizaciji Udruženja poslodavaca Italije.

Na skupu sudjeluje više od 2.000 tvrtki iz Italije, Njemačke, jugoistočne Europe i sjeverne Afrike. Cilj Connexta je umrežavanje i povezivanje gospodarstvenika iz cijelog svijeta s ciljem uspostave investicijske i trgovinske suradnje.

Tematska područja Konferencije CONNEXT:

-Inteligentna tvornica (robotika i umjetna inteligencija, napredna automatizacija, 3D ispis itd.)

-Razvoj urbanih područja (urbana regeneracija, distribucija energije, usluge zaštite okoliša, itd.)

-Održivi razvoj (logistika, infrastruktura, rekultivacija i ponovna industrijalizacija, turizam i promicanje kulturne baštine, itd.)

-Čovjek u središtu napretka (zdravlje i wellness, korporativno blagostanje, obuka, prehrana, moda i dizajn, itd.)

-Made in Italy – posvećena sektoru hrane, pića, mode i pribora.

Tvrtke posluju u različitim sektorima, od metaloprerade, autoindustrije, proizvodnje hrane i pića, energetike, okoliša, turizma i ugostiteljstva, proizvodnje namještaja do elektronike. Direktor Milinić je održao niz sastanaka s predstavnicima tvrtki prvenstveno iz Italije i Njemačke kojima su predstavljene investicijske mogućnosti BiH.

Određeni broj tvrtki je iskazao interes za poslovanjem u BiH s obzirom na profitabilne mogućnosti investiranja u odnosu na zemlje EU. Dogovoren je dolazak nekoliko tvrtki kako bi se upoznali s potencijalima i posjetili moguće investicijske lokacije. FIPA je imala izložbeni štand zajedno s Gospodarskom komorom FBiH i bh. gospodarskim društvima na kojima je distribuiran promotivni materijal o mogućnostima ulaganja, poručili su iz FIPA-e.

poslovni-global.ba

Odgovori