DONACIJA OD MILIJUN EURA Češka Republika Graničnoj policiji BiH uručila suvremenu tehničku opremu za nadzor državne granice

Graničnoj policiji BiH uručena je suvremena tehnička oprema za nadzor državne granice, koja će u značajnoj mjeri olakšati rad policije u borbi protiv ilegalnih migracija.

Radi se o donaciji Republike Češke u iznosu od milijun eura, namijenjenog za jačanje zaštite granice, koja uključuje termovizijske kamere, bespilotne letjelice, opremu za otkrivanje otkucaja srca i disanja…

Tim povodom, u sjedištu Granične policije BiH u Sarajevu upriličena je ceremonija primopredaje kojoj su, između ostalih, nazočili ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, veleposlanik Češke Republike u Bosni i Hercegovini Jakub Skalnik i rukovodstvo Granične policije BiH predvođeno direktorom Zoranom Galićem.

Ministar Mektić istaknuo je da se radi o modernoj i tehnološki naprednoj opremi koja će olakšati rad graničnim policajcima i poboljšati učinkovitost u otkrivanju ilegalnih migranata i povećati sigurnost granice, ali i biti doprinos cjelokupnoj europskoj sigurnosti i zajedničkoj borbi protiv ilegalnih migracija.

Uz ovu donaciju, u Glavnom uredu Granične policije upriličena je primopredaja donacije specijalističke opreme Saveznog ministarstva za unutarnje poslove, izgradnju i zajednicu Savezne Republike Njemačke Graničnoj policiji BiH.

Rukovodstvo GPBiH na čelu s direktorom Zoranom Galićem primilo je veleposlanicu Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Margret Uebber, kojoj je ovo ujedno i prvi posjet policijskoj agenciji na državnoj razini. Direktor Galić i Nj. E. Uebber potpisali su sporazume o donaciji pet GPS uređaja, 55 mobilnih čitača šasija i zaštitne opreme za policijske službenike ukupne vrijednosti 75.000 eura.

poslovni-global.ba

Odgovori