EU4BUSINESS Fond od 1,5 milijuna eura za projekte razvoja iz oblasti turizma u BiH

U Sarajevu je objavljen poziv za dostavljanje projektnih prijedloga za potporu razvoju turizma u Bosni i Hercegovini u sklopu Projekta EU4Business

Fond za turizam vrijedan 1,5 milijuna eura dostupan je putem bespovratnih sredstava za partnerstva koja će se baviti razvojem turističkih proizvoda, pristupom međunarodnim tržištima i upotrebom informacijsko-komunikacijskih alata.

Krajnji korisnici su mikro, mala i srednja poduzeća, poduzetnici i turistički operateri, s naglaskom na žene i mlade. Krajnji rok za dostavljanje prijava je 1. srpanj ove godine.

Vršilac dužnosti šefa Odjela operacija izaslanstva EU u BiH Nicolas Bizel je na konferenciji za novinare rekao da EU kontinuirano podržava sektor turizma kao jedan od najbrže rastućih u BiH.

-U BiH turizam s tri posto sudjeluje u BDP-u i postoji veliki prostor za napredak i ima sve važniju ulogu za gospodarski rast i samozapošljavanje – istaknuo je Bizel.

Postoje dva prioriteta za financiranje u sklopu ovog poziva – kulturni turizam u svezi UNESCO zaštićenom materijalnom i nematerijalnom baštinom u BiH, te turizam na otvorenom na lokacijama duž Via Dinarica zelene linije u BiH.

Kandidati mogu biti partnerstva od najmanje tri partnera, pri čemu bar jedan od partnera treba biti predstavnik privatnog sektora. Visina mogućih odobrenih sredstava je između 80.000 i 300.000 eura. Potreban je vlastiti doprinos podnositelja zahtjeva u iznosu od najmanje 20 posto ukupnih troškova projekta. Trajanje projekata može biti između osam i 18 mjeseci.

Projekt EU4Business vrijedan je 16,1 milijuna eura, a financiraju ga Europska unija s 15 milijuna i SR Njemačka s 1,1 milijun eura.

poslovni-global.ba

Odgovori