MODNI LUKSUZ Prvi put u povijesti iz Chanela otkrili koliko zarađuju

Prvi put u povijesti modna kuća Chanel otkrila je koliko je zaradila ove godine. Ova modna kuća koja ima povijest dugu 108 godina, otkrila je tako da sada vrijedi 10 milijardi dolara, prenosi Index.hr.

Harpers Bazaar piše kako se pretpostavljalo da je Chanel jedna od najvećih luksuznih marki u svijetu, a ovo je prvi put da su dokazali koliko stvarno zarađuju na godišnjoj bazi.

Chanel je tako za 2017. godinu prijavio prihod od 9,6 milijardi dolara sa stopom organskoga rasta od 11 posto, što znači da tvrtka ima profit od 2,7 milijardi dolara.

– Izvješće je sastavljeno kako bi se naglasila snaga naše bilance. Mi smo tvrtka od 20 milijardi dolara, imamo organski rast od 11 posto. Nemamo dugova. Imamo 1,6 milijardi dolara u kešu. Sve su to važne stvari, koje nam omogućavaju naoružanje koje će nam omogućiti da ostanemo ono što jesmo – privatni i neovisni – poručio je šef financija za Chanel, Philippe Blondiaux.

Usporediti Chanel s njegovim suparnicima je prilično teško, jer je mali broj njih objavio svoja puna financijska izvješća. Ipak, po redovitim djelomičnim izvješćima može se zaključiti kako posluju slične tvrtke, piše Harpers Bazaar.

Pretpostavlja se, stoga, kako je najbliži Chanelu po zaradi Louis Vuitton. Vjeruje se kako su prošle godine zaradili između 7 i 8,7 milijardi dolara. Za Gucci se procjenjuje da je prošle godine zaradio oko 5,4 milijardi dolara, a ta tvrtka nedavno je objavila da očekuje duplo brži rast na luksuznom tržištu. Njihov cilj je dosegnuti 10 milijardi dolara i postati najveća svjetska luksuzna marka.

Ipak, nisu objavili u kojem vremenskom roku planiraju ispuniti taj veliki pothvat.

poslovni-global.ba

Odgovori