MOSTAR Svečano otvoren novoizgrađeni most preko rijeke Neretve

Svečano je otvoren novoizgrađeni mosta preko rijeke Neretve na vrhu Ulice kralja Tomislava (Avenija) do ulice Maršala Tita (Sjeverni logor). Novi most, rasponske konstrukcije od 130 metara, trebao je imati četiri prometne trake, no za sada su puštene za prometovanje samo dvije.

“Unatoč svemu smo svladali sve poteškoće te danas ponosno stojimo na ovom mjestu”, rekao je tijekom ceremonije otvaranja novog mosta u Mostaru gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

“Čast i zadovoljstvo je što mogu s vama podijeliti radost dovršetka projekta za naš grad. Riječ je o projektu koje smo s nestrpljenjem čekali jer ideja i planovi za izgradnju u ovom slučaju nisu uvijek išli u zadanom smjeru zbog različitih poteškoća”, rekao je Bešlić te istaknuo kako će izgradnja doprinijeti boljem prometovanju i rasteretiti središte grada.

Most se počeo graditi još 2008. godine i trebao je biti u funkciji u kolovozu 2009. godine. Kako do toga nije došlo, potpis na završne radove stavljen je krajem rujna 2016. godine. Most je koštao 9.5 milijuna KM, a prvi put je projektiran još 1973. godine.

poslovni-global.ba / Foto: Zoran Ćubela

Odgovori