“NA VRIJEME POVUČEN” Kebab napravljen u Poljskoj od mesa bolesnih krava distrubuiran i prema Hrvatskoj

Kebab napravljen u Poljskoj od mesa bolesnih krava distrubuiran je i prema Hrvatskoj. Naime, distributerska tvrtka objavila je da s tržišta povlači novih 12 tona goveđeg kebaba distrubuiranog prema Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj, piše RTL.

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva potvrdila je da je sporni kekab došao preko slovenskog tržišta i da je otkriven u tri ugostiteljska objekta u Hrvatskoj. Tvrde da je kebab na vrijeme povučen. Nisu odgovorili zašto o tome nisu obavijestili javnost.

Ministar poljoprivrede Hrvatske Tomislav Tolušić izjavio je kako povučeno meso iz Poljske nije iz sporne klaonice u kojoj se prerađuje meso bolesnih krava, već se radi o drugoj poljskoj klaonici, te je poručio da je za njega nadležna Sanitarna inspekcija.

-Zaraženog mesa nema iz one klaonice koja je bila sporna. Za povučeno meso nadležna je Sanitarna inspekcija, ali i mi primamo informacije iz sustava. To je meso iz druge klaonice u Poljskoj koje nije bilo dobro i povučeno je s tržišta, rekao je Tolušić novinarima pred Banskim dvorima.

Ministarstvo poljoprivrede nije nadležno za meso koje se nalazi u restoranima, za to se treba obratiti Sanitarnoj inspekciji, odnosno Inspektoratu od 1. travnja, kada će “sve biti na jednom mjestu, a posao će se obavljati lakše i kvalitetnije”, dodao je Tolušić.

poslovni-global.ba

Odgovori