NOVA CHARTER LINIJA Od danas iz Jordana za Mostar i natrag zrakoplovom za samo tri sata i oko 350 eura

Nakon povezivanja s glavnim gradom Republike Hrvatske, Zagrebom, te njemačkim gradovima Düsseldorfom i Stuttgartom, od danas je Mostar, u kratkom vremenu, zračno povezan i s Jordanom.

Naime, jutros je Fly Jordan letom broj FJR900 Amman-QueenAlia počeo s prometovanjem zrakoplovne charter linije Amman (Jordan) – Mostar, a prvi zrakoplov nakon trosatnoga leta sletio je u Međunarodnu zračnu luku u Mostaru sa 35 putnika.

Nakon uspješnoga leta i povezivanja Mostara s još jednom destinacijom, direktor mostarske Zračne luke Mostar Marin Raspudić istaknuo je kako je bilo dosta problema u realiziranju zračne linije između Ammana i Mostara, posebice kada je riječ o sigurnosnim razlozima, ali je i istaknuo zadovoljstvo što su ispunjeni svi uvjeti, uključujući i sigurnosne, tako da je danas prvi zrakoplov iz Jordana bez ikakvih poteškoća sletio u Mostar.

Nekoliko riječi na konferenciji za novinare, upriličenoj povodom otvaranja nove zrakoplovne linije, kazao je i direktor G-toura Međugorje Davor Ljubić, istaknuvši kako je taj turoperater Jordancima ponudio sedmodnevni aranžman, koji uključuje boravak od četiri dana u Sarajevu, te tri dana u Mostaru, uz posjete najzanimljivijim odredištima dvaju gradova.

– U Jordanu živi oko 2000 žena iz BiH koje tamo imaju svoje obitelji, tako da oko 15.000 stanovnika te azijske zemlje gravitira prema Bosni i Hercegovini – kazao je Ljubić.

Inače, spomenuta zračna linija bit će otvorena sve do sredine listopada svakoga ponedjeljka, a dolasci zrakoplova iz Jordana u Mostar najavljeni su za 8:35 sati, dok je polazak iz Mostara za Amman najavljen u 9:20 sati.

Kako doznajemo, cijena povratne karte na liniji Amman (Jordan) – Mostar, stoji između 345 eura i 450 eura.

Karte se mogu kupiti u mostarskoj Zračnoj luci, gdje svi zainteresirani za novouvedenu redovitu charter liniju, mogu dobiti podrobnije informacije o letovima iz Jordana do Mostara te natrag.

poslovni-global.ba / Foto: Zoran Ćubela

Odgovori