NOVA TRŽIŠTA I bh. tvrtke na summitu o sigurnom i pouzdanom prijevozu, vožnji bez straha i učinkovitoj isporuci roba

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, kao asocijacija gospodarstvenika s čitavog područja BiH izlaže na Međunarodnom transportnom forumu (ITF), godišnjem forumu, koji se održava od 23. do 25. svibnja u Leipzigu. ITF je najveće svjetsko okupljanje ministara transporta i globalno tijelo za sve vidove transporta.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine predstavlja bh proizvodne i uslužne potencijale, posebice autoindustrije i servisne providere. Prvi put Bosna i Hercegovina ima prigodu prezentirati domaće tvrtke s ciljem plasmana njihovih proizvoda i usluga na nova tržišta.

Summit je mjesto gdje se održava značajan broj bilateralnih razgovora između zemalja članica iTF-a, a što jest cilj sudjelovanja Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

Fokus Summita je na sigurnom transportu, a koji se odnosi na prijevoz putnika, tereta i servisne providere. Transportni sustav koji je siguran i pouzdan, omogućuje putnicima vožnju bez straha, a da se roba isporučuje na pouzdan i učinkovit način.

Na ministarskim panelima obuhvaćen je niz iznimno važnih tema, od mjera za unaprjeđenje cestovne sigurnosti, do mjera za povećanje sigurnosti u željezničkom i zračnom prometu, a također i mjera za prevladavanje barijera za siguran i učinkovit međunarodni cestovni prijevoz, priopćili su iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

poslovni-global.ba

Odgovori