NOVI ZAKONI Materijalna potpora obiteljima s djecom, osniva se Federalno povjerenstvo za kontrolu uporabe duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici, između ostaloga, utvrdila Nacrt zakona o potpori obiteljima s djecom u Federaciji BiH, koji uređuje osnove materijalne potpore obiteljima s djecom, utvrđuje materijalna prava za njihovu potporu, postupak ostvarivanja prava, uvjete i način za ostvarivanje prava, financiranje materijalne potpore, nadzor i druga pitanja od značaja za ostvarivanje potpore obiteljima s djecom.

Federalna vlada utvrdila je i Prijedlog zakona o kontroli i ograničenoj uporabi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje kojim se, s ciljem zaštite i unaprjeđenja zdravlja stanovništva, uređuju mjere za zabranu i ograničenje uporabe duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje, zabrana njihova reklamiranja, promocije i sponzoriranja, sprječavanje pristupa maloljetnih osoba tim proizvodima, sastav duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje, obvezne oznake na pakiranjima, suzbijanje štetnih posljedica, preventivne mjere. Zakonom se osniva i Federalno povjerenstvo za kontrolu uporabe duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje, kao i nadzor nad provođenjem zakona.

Vlada Federacije BiH prihvatila je Izvješće tima za pregovore o kreditu Izvozno-uvozne banke Narodne Republike Kine uz jamstvo Federacije BiH za financiranje Projekta izgradnje Bloka 7-450 MW TE Tuzla.

Potvrđena je prihvatljivost Nacrta ugovora o jamstvu, koji je usuglašen između Federalnog ministarstva financija i Izvozno-uvozne banke Republike Kine i Nacrta ugovora o izdavanju jamstva usuglašenog između Federalnog ministarstva financija i JP Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo.

Prihvaćena je informacija o provedbi javnog poziva za prikupljanje ponuda za kupnju zgrade za trajni smještaj Vlade FBiH u Sarajevu, objavljen 14. lipnja, s rokom dostave ponuda do 30. lipnja.

Pristigla je jedna ponuda koju je dostavio Energoinvest d.d. Sarajevo, a odnosi se na kupnju poslovnog prostora u njegovoj poslovnoj zgradi, objekt “B”, u ulici Hamdije Čemerlića 2 u Sarajevu, ukupne površina 24.599,65 m2 na 21 etažnoj jedinici. Cijena ponuđenog poslovnog prostora iznosi 54.000.000 KM. Oko zgrade postoji mogućnost osiguranja odgovarajućeg broja parking mjesta.

Federalna vlada je usvojila izvješće o prošlogodišnjem radu Agencije za bankarstvo FBiH i informaciju o subjektima bankarskog sustava FBiH sa stanjem na dan 31.12.2017. godine, priopćeno je, između ostaloga, iz Vlade FBiH.

poslovni-global.ba

Odgovori