OBEĆANJE THERESE MAY: Brexit neće ugroziti radnička prava, ali će bez sporazuma naškoditi britanskom gospodarstvu

Britanska premijerka Theresa May pokušala je zadobiti potporu parlamentaraca za njen sporazum o razlazu s Europskom unijom, obećavajući da njena vlada neće umanjiti ekološke standarde ni ugroziti radnička prava nakon Brexita.

Njeno obećanje pokušaj je premijerke da zadobije potporu zastupnika iz opozijske Laburističke stranke, koji sumnjaju da vlada planira umanjiti zaštitu radnika nakon što Britanija napusti EU.

Sporazum premijerke May s Bruxellesom izazvao je protivljenje i proeuropskih i zastupnika naklonjenih Brexitu, i vjerovatno će biti odbijen na parlamentarnom glasovanju u utorak.

Premijerka je iskoristila današnji govor kako bi istaknula da su jedine alternative njenom sporazumu napuštanje EU u ožujku bez sporazuma, ili poništenje odluke britanskih glasača da njihova zemlja napusti blok.

May je izjavila da bi Brexit bez sporazuma naškodio britanskom gospodarstvu i “doveo u rizik budućnost unije”, istovremeno naglašavajući da bi britansko nenapuštanje EU predstavljalo “podrivanje demokratskog procesa”, prenosi Associated Press.

poslovni-global.ba

Odgovori