OD AMERIKE DO BRAZILA Velikani svjetske neurokirurgije u posjetu Međugorju

U posjetu Međugorju boravili su sudionici simpozija Giants of Neurosurgery. Riječ je prvom i jedinstvenom međunarodnom neurokirurškom simpoziju s ciljem okupljanja na jednome mjestu velikana svjetske neurokirurgije koji su svojim znanjem, radom i iskustvom iznimno doprinijeli razvoju neurokirurgije kakvu danas poznajemo. Na ovom simpoziju u Sarajevu i Zagrebu održano je niz predavanja o novim iskustvima i trendovima u ovoj grani medicine.

Kako je uistinu riječ o europskim i svjetskim autoritetima iz ove medicinske oblasti svjedoče i njihova imena: prof.dr. Frederick Boop (Memphis, SAD), prof.dr. Madjid Samii (Hannover, Njemačka), prof.dr. Evandro de Oliveira, (Sao Paolo, Brazil), prof.dr. Ali Khrist, (Little Rock, SAD), prof.dr. Ossama Al-Mefty (Boston, SAD), prof. dr. Kenan Arnautović (Memphis, SAD) i prof. dr. Krešimir Rotim (Zagreb, Hrvatska).

Nakon prijma kod međugorskog župnika fra Marinka Šakote, gosti su hodočastili na Brdo ukazanja te obišli Međugorje.

– U Međugorje dođem kad mi god to obveze dopuštaju. Tako i ovaj put nikako nismo mogli, a ni htjeli zaobići Međugorje. Ovo mistično mjesto jednostavno privlači, ne samo vjernike katoličke vjeroispovijesti, već i sve one koji tragaju za pravim smislom. Zahvaljujem fra Marinku na toplom prijmu i svima koji su nam ovaj kratki, ali za sve nas vrlo dojmljiv, boravak u Međugorju učinili ugodnijim – kazao je prof.dr. Krešimir Rotim.

poslovni-global.ba / Tekst i foto: Brotnjo.info

Odgovori