PROJEKT IPA INTERREG U Orašju treninzi za proizvodnju ljekovitoga bilja

Općina Orašje uključena je u projekt IPA INTERREG Hrvatska – BiH – Crna Gora “Zajedno jači – razvoj proizvoda i internacionalizacije” koji u fokusu ima kultivaciju ljekovitog bilja, te sakupljače i prerađivače ljekobilja koji će se provoditi na području Slavonije i Dalmacije, središnje i južne Crne Gore, sjeverne i zapadne BiH.

Projekt je, Udruženje poslovnih žena u BiH, početkom prošle godine predstavilo načelniku Općine Orašje Stanku Vincetiću i njegovom pomoćniku za gospodarstvo i infrastrukturu Peri Baotiću, pri čemu je dogovorena suradnja s Općinom i Udrugom žena “Posavski cvijet”.

Planom aktivnosti ovim projektom predviđeno je šest modula treninga za uzgajivače i prerađivače ljekobilja. Tako će, uz ostalo, polaznici treninga biti upoznati s uvjetima prekogranične suradnje i izvozom, te preradom ljekovitoga bilja i elektronskom trgovinom. Treninzi će se održati u drugoj polovici ovoga mjeseca i trajat će 18 radnih dana, a šest biznis planova dobit će izravnu financijsku pomoć. Proizvodnja ljekovitoga bilja imat će i potporu Općine Orašje.

poslovni-global.ba / Općina Orašje

Odgovori