PLACE2GO 2018. Međunarodni sajam turizma i putovanja po sedmi put u Zagrebu

Najveći do sada, sedmi Međunarodni sajam turizma PLACE2GO održava se od 16. do 18. ožujka u Areni Zagreb. Po prvi puta se predstavljaju Sejšeli, Tanzanija i Obala Bjelokosti, a u Zagreb ponovo dolaze izlagači iz Indonezije, Indije, Kanade, Italije, Mađarske, Katara, Tunisa, Turske, Ujedinjenog Kraljevstva, Austrije, Belgije, Švicarske, Njemačke, Makedonije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Međunarodni sajm turizma Place2go već sedmu godinu u nizu publici predstavlja novosti iz svijeta turizma i putovanja i najveći je sajam takvog tipa u Hrvatskoj koji suvremenim putnicima pruža zanimljive i korisne informacije o domaćim i svjetskim destinacijama.

Stanje kulturnog turizma, poticanje turističke valorizacije kulturne baštine i daljnji razvoj kulturno-turističke ponude, uključivanje kulturnih sadržaja u turistički sektor, kreativni turizam, korištenje znanja kulturnih djelatnika u turističkoj interpretaciji, promocija i prezentacija kulturnih resursa te kreiranje inovativnih kulturno-turističkih proizvoda s naglaskom na digitalne proizvode teme su panel rasprave Pozdrav iz Hrvatske – kulturna baština kao turistički proizvod.

U panel raspravi će sudjelovati stručnjakinje iz područja kulture, kulturnog turizma i kreativne industrije, dr. sc. Daniela Angelina Jelinčić znanstvena savjetnica na Institutu za razvoj i međunarodne odnose, dr. sc. Sofija Klarin Zadravec, knjižničarska savjetnica u Centru za razvoj Hrvatske digitalne knjižnice Zavoda za knjižničarstvo Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Dragana Lucija Ratković Aydemir, osnivačica tvrtke Muze za savjetovanje i upravljanje u kulturi i turizmu, Ivana Nikolić Popović, predsjednica Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, mr. sc. Vlasta Klarić, viša predavačica na Međunarodnom sveučilištu Libertas i dr. sc. Andrea Pisac, antropologinja, poznata spisateljica i blogerica (Zagreb Honestly).

Panel raspravu će moderirati mr. sc. Davorka Pšenica, knjižničarska savjetnica u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Diskusiji će prethoditi promocija mobilne aplikacije Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu Pozdrav iz Zagreba. Mobilnu aplikaciju predstavit će jedna od njezinih autorica, Dragana Koljenik iz Hrvatskog zavoda za knjižničarstvo Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

poslovni-global.ba

Odgovori