POČETKOM GODINE OŠTEĆEN DIO KONSTRUKCIJE Još se čeka na sanaciju mosta na Savi kod Orašja

Početkom ove godine, na dijelu mosta Orašje-Županja, s bosanskohercegovačke strane došlo je do oštećenja jednoga dijela konstrukcije, zbog čega je JP Ceste Federacije BiH izdalo nalog za postavljanje prometne signalizacije, kojom se usporava promet na toj dionici mosta, kao mjera opreza s ciljem njegova sigurnog i neometanog odvijanja, javlja Radio Orašje.

Radovi ni do danas nisu završeni, pa je ovih dana proslijeđen upit JP Ceste Federacije BiH u Sarajevu kada će aktivnosti na sanaciji spomenutoga mosta biti nastavljene.

Iz JP Ceste Federacije BiH u svome su današnjem odgovoru naveli kako je, zbog kvara na dilatacijskoj napravi između drugog i trećeg dijela rasponske konstrukcije, iznad stupa S14, urađena njezina privremena popravka.

– Planom nabave JP Ceste FBiH za 2018. predviđena je zamjena dilatacijske naprave i u tijeku je postupak nabave. Iz navedenih razloga ograničena je i brzina prelaska vozila preko mosta na lokaciji predmetne dilatacije – naveli su, također iz toga javnog poduzeća.

poslovni-global.ba / Foto: Radio Orašje

Odgovori