POMOĆ MLADIMA Od 3. rujna ponovno subvencije za stambene kredite, dosad u novim domovima rođeno 250 beba

Od 3. rujna mladi u Hrvatskoj ponovno će moći tražiti subvencije za stambene kredite. Ministar graditeljstva i prostornog uređenja u Vladi RH Predrag Štromar pozvao je zainteresirane za subvencionirane stambene kredite za mlade da počnu tražiti stanove, skupljati dokumentaciju i pribavljati građevinske dozvole ako su se odlučili za gradnju kuće, kako bi bili spremni za natječaj koji će se raspisati početkom rujna, javlja HRT.

Na rezultate prošloga natječaja javilo se 2320 mladih obitelji koje sada imaju svoj dom, a u tim domovima rođeno je 250 beba. Ali ta je mjera bila jednokratna pa se išlo u izmjene Zakona o subvencioniranju stambenih kredita.

Na prošlom natječaju su svi imali dobru dokumentaciju i svi koji su se javili dobili su subvencije. Projekt se pokazao izuzetno dobar i kvalitetan, kazao je ministar graditeljstva i prostornog uređenja u Vladi RH Predrag Štromar gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska. Govoreći o izmjenama Zakona, pojasnio je kako je u planu da se i u iduće tri godine omogući mladima da dobiju subvenciju za kredit.

Ministar je kazao da će natječaj biti otvoren barem pet dana i svi koji se prijave dobit će kredit ukoliko imaju svu potrebnu dokumentaciju. Dodao je da je ovo poticajna mjera za mlade ljude mlađe od 45 godina koji nemaju riješeno stambeno pitanje, a ovom mjerom će to moći napraviti. Također je rekao kako je sa 12 banaka dogovoreno subvencioniranje, kamate će biti 3,12-3,75%, a popis banaka se nalazi na internetskim stranicama Ministarstva graditeljstva. Ovim izmjenama Zakona subvencije neće biti četiri, već pet godina.

poslovni-global.ba

Odgovori