POSJET PČELARA UDRUGE “MATICA” Poticaji u pčelarstvu dio Strategije Vlade HNŽ-a

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije primio je danas Borasa Kvesića, predsjednika Udruge “Matica” Mostar i Saveza udruga pčelara HNŽ i Željka Džidića, člana Udruge “Matica”.

Pčelari su predsjedniku Hercegu zahvalili na potpori, upoznavši ga s planovima Udruge koja okuplja oko 140 članova iz grada Mostara.

“Udruga “Matica” nositelj je prava na oznaku i ime porijekla hercegovački med dobivenog od Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine 2014. godine. Ove godine hercegovački med upisan je u svjetski registar zaštićenih oznaka WIPO u Ženevi. Također, Udruga u suradnji s Agronomskim i prehrambeno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Mostaru, Savezom pčelara HNŽ i Savezom pčelara FBiH organizira Međunarodni pčelarski sajam “IV. Dani hercegovačkog meda, Mostar-2018.” koji će biti održan 10. studenoga 2018. godine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače. Pored izlaganja meda, bit će organizirana i stručno-edukativna radionica”, kazao je Kvesić.

Predsjednik Herceg naglasio je kako će Vlada Hercegovačko-neretvanske županije i dalje podupirati rad udruga, te poljoprivrednih sajmova, manifestacija i izložbi od značaja za HNŽ.

“Vlada je protekle godine prvi put osigurala županijske poticaje u poljoprivredi. Za tu je nakanu prošle godine izdvojeno 900.000 KM, a u ovogodišnjem Proračunu 1.300.000 KM”, kazao je predsjednik Herceg dodavši i to kako su poticaji u pčelarstvu dio Strategije Vlade i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da proračunskim sredstvima podupiru poljoprivrednu i prehrambeno-prerađivačku proizvodnju.

poslovni-global.ba / Vlada HNŽ

Odgovori