POSTIGNUT DOGOVOR Neće biti izmještanja carinske ispostave Rača

Predstavnici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) Bosne i Hercegovine, špediteri i prijevoznici dogovorili su danas da neće biti izmještanja carinske ispostave u Bijeljini te da će raditi na poboljšanju općih higijenskih i radnih uvjeta u tom prostoru.

Predsjednik Udruženja prijevoznika RS-a Nikola Grbić je rekao da su zadovoljni ishodom sastanka, te da će prijevoznici podnijeti inicijativu Gospodarskoj komori da se odvoje dodatna sredstva za održavanje carinskog terminala Rača.

-Za prijevoznike i špeditere je najbitnije da neće biti premještanja carinske ispostave i terminala, a radit će se na poboljšanju uvjeta rada na tom mjestu – kazao je Grbić novinarima.

Načelnik Odjeljenja za komunikacije i međunarodnu suradnju u UNOBiH Ratko Kovačević je istakao da su, kao što su ranije i obećali, pozvali špeditere iz carinske ispostave Bijeljina, kao i prijevoznike, na sastanak kako bi čuli njihove primjedbe u vezi s radom terminala u Bijeljini.

-Zaključeno je da se mora naći način da se taj carinski terminal dovede na razinu da zadovoljava minimalne standarde. To je moguće ukoliko se zajedno pokrene inicijativa da se dio sredstava koja se prikupe od naplate na tom terminalu da na raspolagnje UNO kako bi se ta sredstva mogla ulagati u održavanje objekata kojima rukovodi – precizirao je Kovačević.

U međuvremenu, pokušat će dobiti sredstva koja bi se uložila u postojeći teminal na Rači, koji je star 15 godina, a neophodno je i da se investiraju i veći iznosi kako bi se ispoštovali određeni standardi.

Predstavnica špeditera Radmila Koprivica je rekla da će tražiti ispunjenje postavljenih zahtjeva, jer im je važno da carinska ispostava ostane na istom mjestu u Rači, jer bi u suprotnom došlo do smanjenja posla.

poslovni-global.ba / Foto AMS RS

Odgovori