POTPORA SVJETSKE BANKE Posao za 23.000 mladih, dugoročno nezaposlenih, ali i starijih od 40 godina

Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača i šef ureda Svjetske banke za BiH Emanuel Salinas danas su u Sarajevu predstavili Projekt potpore zapošljavanju u BiH, koji će trajati četiri godine, i u kojem se očekuje zapošljavanje oko 23.000 osoba i to mladih, dugoročno nezaposlenih, osoba s niskim kvalifikacijama, osoba u dobi od 40 godina i više, te socijalno ugroženih osoba.

U svim ovim kategorijama značajnim se, kako kaže Drljača, smatra zapošljavanje žena s ciljem da se generalno podigne razina njihovog zapošljavanja.

Sudjelovanje Svjetske banke iznosi 50 milijuna eura, od čega 29 milijuna eura pripada Federaciji BiH.

– Također, iz proračuna Federacije BiH putem Federalnog zavoda za zapošljavanje sudjelovanje Federacije bit će oko 50 milijuna KM za četiri godine – dodao je Drljača.

Šef ureda Svjetske banke Salinas naglasio je da Projekt potpore zapošljavanju rješava jedan od najbitnijih ciljeva u BiH, a to je otvaranje novih radnih mjesta.

– Putem ovog projekta počinje novi model angažmana Svjetske banke u BiH. U ovom projektu radimo s Vladom FBiH na ostvarivanju veoma specifičnih rezultata, koji su unaprijed dogovoreni. Financijska pomoć će biti pružena tek nakon što rezultati budu ostvareni, odnosno kompenzirat će ono što je potrošeno na ostvarivanje rezultata – poručio je Salinas.

Izrazio je zahvalnost Federalnoj vladi na snažnoj opredijeljenosti za omogućavanje početka Projekta potpore zapošljavanju, priopćili su iz Vlade Federacije BiH.

poslovni-global.ba

 

Odgovori