PRIJAVITE SE ZA BESPOVRATNA SREDSTVA Unaprjeđenje turističke ponude i usluga duž staza Via Dinaricae u BiH

Objavljen je javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru druge faze projekta Via Dinarica o unaprjeđenju turističke ponude i usluga duž staza Via Dinaricae u BiH. Jedna je to od aktivnosti navedenog projekta kojeg provodi i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP BiH), uz financijsku potporu USAID-a BiH, Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS) i Federalnog ministarstva okoliša i turizma (FMOIT). Druga faza provodi se u suradnji s domaćim partnerima – Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, Ministarstvom trgovine i turizma RS-a, lokalnim vlastima, nevladinim i privatnim sektorom aktivnim u turizmu.

Inicijativa Via Dinarica ima za cilj promovirati značajne prirodne i kulturne resurse područja Zapadnog Balkana, omogućiti bavljenje avanturističkim aktivnostima ljubiteljima prirode iz cijelog svijeta te očuvati planinska područja, kulture i predjele koji predstavljaju oazu netaknute prirode u Europi. Javni poziv financiraju USAID BiH i Federalno ministarstvo okoliša i turizma, a cilj mu je dodatno doprinijeti razvoju inicijative Via Dinarica.
Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata odnosi na dvije prioritetne oblasti, i to poboljšanje uvjeta i proširenje kapaciteta turističkih smještajnih objekata duž bijele, zelene i plave staze Via Dinaricae u BiH te unaprjeđenje postojećih i povećanje raznolikosti turističkih usluga u oblasti turizma u prirodi (kulturnog, povijesnog, sportsko-rekreativnog i avanturističkog turizma…) duž istih staza, priopćeno je iz UNDP-a BiH.

Prijava se može odnositi na samo jednu od dvije prioritetne oblasti, a prijedlozi projekata mogu se poslati najkasnije do srijede, 8. svibnja, a detalje možete pronaći OVDJE.

poslovni-global.ba

Odgovori