PROJEKT P.O.W.E.R. Održan prvi sajam zapošljavanja osoba s invaliditetom

U prostorijama Arena Sport Centra u Mostaru, uspješno je održan prvi sajam zapošljavanja osoba s invaliditetom u sklopu projekta P.O.W.E.R, koji financira Europska unija kroz IPA II program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Nakon nastupa talentiranog slijepog mladića Denisa Barte, pobjednika glazbenog show-a Supertalent 2018. godine riječ dobrodošlice nazočnim izlagačima, ali i svim posjetiteljima uputio je Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, domaćina prvog sajma zapošljavanja, te Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a. O važnosti i značaju projekta nekoliko riječi kazao je i Dobrica Jonjić, pomoćnik Federalnog ministra za rad i socijalnu politiku, te mons. Tomo Knežević, ravnatelj Caritasa BiH. Da kroz svoje aktivnosti, projekt P.O.W.E.R koji ima za cilj stvoriti nove mogućnosti za rad, zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom nudi konkretna rješenja i alate, potvrdio je i Veleposlanik Lars Gunnar Wigemark, šef izaslanstva EU, kazavši da upravo ovaj projekt na najbolji način, realizacijom ovog Sajma, doprinosi povećanju zapošljivosti osoba s invaliditetom u prekograničnoj suradnji.

Deset pripravnika projekta P.O.W.E.R presjeklo je vrpcu čime je službeno započeo Sajam na kojem su svi posjetitelji imali priliku posjetiti više od 40 štandova raznih organizacija, Udruga osoba s invaliditetom, socijalnih poduzeća, firmi, zaštitnih radionica.

Za sve posjetitelje organizatori su pripremili i dvije radionice o poticajima za zapošljavanje osoba s invaliditetom i aktivnom traženju posla gdje su predstavljeni primjeri dobri praksi, čime je završen Sajam.

Projekt P.O.W.E.R. financira Europska unija, kroz IPA II Program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Ukupna vrijednost projekta je 459.776 eura, od čega Europska unija financira 390.800 eura. Projekt provodi Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s partnerima iz BiH i Crne Gore: Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama Vedri osmijeh, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije BiH, Caritas Barske nadbiskupije, Udruženje Paraplegičara Bar i Biznis start-up centar iz Bara. Projekt traje dvije godine i realizira se na području Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

poslovni-global.ba

Odgovori