PROMETNI INSPEKTORAT Ljetna kontrola plovila u Neumskom akvatoriju i Jablaničkom jezeru

Federalna uprava za inspekcijske poslove, putem prometnog inspektorata, u ljetnoj sezoni kontrolira plovne objekte u Neumskom akvatoriju i na Jablaničkom jezeru, kao i osobe koje upravljaju čamcima, skuterima, brodicama, splavovima i drugim plovnim objektima.

Inspektori su uz obali Jablaničkog jezera zapazili veliki broj splavova, te su postojali razlozi za sumnju da vlasnici za njih ne posjeduju potrebnu dokumentaciju za sudjelovanje u unutarnjoj plovidbi.

U razdoblju od 18.6. do 31.8.2018. godine federalni inspektori za unutarnju i pomorsku plovidbu izvršili su 122 inspekcijska nadzora i izdali 15 prekršajnih naloga u iznosu od 6.000 KM. Kontrolom je ustanovljeno da pet plovila stranih registraciskih oznaka ne posjeduje odgovarajuću vinjetu, 39 osoba nije posjedovalo plovnu dozvolu, a četiri plovna vozila nisu bili registrirana i vraćena su na obalu.

Utvrđeno je da vozači splavove nisu posjedovali uvjerenja o sposobnosti plovila za sudjelovanje u unutarnjoj plovidbi, kao ni uvjerenja za upravljanje plovilima u unutarnjim i pomorskim plovnim putevima.

Cilj kontrola je povećavanje sigurnost ljudi i imovine u plovnom području mora u Neumu, te discipline kada je rječ o osiguranju i registraciji vozila.

Inače, tijekom ove godine bilo je 426 novoregistriranih plovila i izdato 126 plovnih dozvola, priopćila je Federalna uprava za inspekcijske poslove.

poslovni-global.ba / Foto: Federalna uprava za inspekcijske poslove

Odgovori