PRVO NATJECANJE NA SVEUČILIŠTU U MOSTARU Najbolje programere ima tim ‘3%’, a to su Hrvoje Ljubić, Darko Bošnjak i Anton Martinović

Prvo natjecanje u programiranju Code Challenge by Switch u organizaciji udruge Switch održano je na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Osnovni cilj projekta je potaknuti studente na praktičnu primjenu znanja iz područja programiranja na Sveučilištu u Mostaru.

Uvjerljivu pobjedu odnio je tim ‘3%’ (Hrvoje Ljubić, Darko Bošnjak i Anton Martinović studij Informatike FPMOZ) o temi Ekologija: problemski zadatak ‘Komunalni sustav’ i tako osvojio nagradu Samsun Galaxy S8.

Drugo mjesto osvojio je tim ‘Bazinga’ (Marin Bošnjak, Brigita Šahinović i Marija Tuka studij Informatike FPMOZ) o temi Zdravstvo: problemski zadatak ‘Sustav za traženje darovatelja krvi’ te osvojio novčanu nagradu u iznosu od 600 KM.

Treće mjesto osvojio je tim ‘Bits please’ (Mario Rajič, Ivan Ostojić i Robert Rozić studij Računarstva FSRE) također o temi iz područja zdravstva: ‘Transfuziologa’ te osvojili novčanu nagradu od 300 KM.

Jedan od natjecatelja Marin Bošnjak je istaknuo kako mu se svidjela ideja o ovom natjecanju.

– Svaka čast svim timovima, jer su pokazali izuzetno znanje u području programiranja. Bez obzira na poziciju koju smo zauzeli, ovo je jedno lijepo iskustvo u kojem smo stekli nova poznanstva, kao i iskustvo za budući rad. Nadam se kako će se ovaj događaj nastaviti organizirati i u idućim godinama i da će mladi prepoznati potencijal koji nudi – izjavio je za Bošnjak.

Prvi dan natjecatelji su bili zaduženi za izradu i realiziranje rješenja, a drugi dan su predstavljali svoja programska rješenja pred stručnim ocjenjivačkim sudom. Natjecalo se osam timova.

Članovi stručnog povjerenstva su: dr.sc. Tomislav Volarić, doc. (IT Centar SUM), dr. sc. Goran Kraljević (HT ERONET), dr. sc. Nikola Papac (Centar za poduzetništvo, SUM), Ivan Krešić (SPARK), Ivan Vučina (Nsoft), Daniel Vasić, v.assist (FPMOZ) i predstavnik IT Odjela.

Svi članovi povjerenstva zajedno s natjecateljima jednoglasno su se složili da je tim “3%” pokazao najvišu razinu.

Više fotografija možete pogledati na linku

poslovni-global.ba / Foto: Sveučilište u Mostaru

Odgovori