REALIZACIJA SPORAZUMA NR Kina donirala Graničnoj policiji BiH opremu za sigurnosne provjere

Zamjenik direktora Granične policije BiH Fahrudin Halač i veleposlanica Narodne Republike Kine u Bosni i HercegoviniChen Bo, u Glavnom uredu GPBiH u Sarajevu potpisali su Certifikat o primopredaji donacije specijalističke opreme za sigurnosne provjere u vrijednosti oko 9,5 milijuna KM.

Donacija opreme realizirana je na osnovu Sporazuma o privredno-tehničkoj suradnji za bespovratnu pomoć između Vijeća ministara BiH i NR Kine koju su zamjenik predsjevajućeg Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i ambasadorica NR Kine u BiH potpisali polovicom rujna 2017. godine.

Uz donaciju specijalističke opreme koja će pripadnicima Granične policije BiH omogućiti efikasniji rad na terenu, pod pokroviteljstvom NR Kine bit će realizirane obuke policijskih službenika neophodne za efikasnu montažu, korištenje i održavanje opreme.

Potpisivanju Certifikata nazočili su zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić, šef Odsjeka za Aziju i Afriku Ministarstva vanjskih poslova BiH Ljubo Grković, savjetnici ministra financija i trezora BiH Dado Šarić i Drago Bagarić, te predstavnici Veleposlanstva NR Kine u BiH.

Iz Granične policije BiH potpisivanju su nazočili: pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić, kao i načelnici Kabineta direktora Radiša Samardžija i Uprave za administraciju Mustafa Ovčina.

poslovni-global.ba / GP BiH

Odgovori