“SVU ROBU SMO RASPRODALI” Najjeftiniji dućan u Njemačkoj zatvoren nakon pet dana!

Prvi ruski lanac dućana koji je ušao na zapadnoeuropsko tržište nakon samo pet dana rada zatvorio je svoja vrata. Kažu – na samo dva dana. I to zato što su “svu robu rasprodali”!

Ruski lanac Torgservis otvorio je prošloga tjedna, u srijedu 30. siječnja, svoj prvi dućan u istočnoj Njemačkoj pod imenom Mere, u Leipzigu, a glavni su im adut cijene puno niže i od onih u najvećim njemačkim diskontima kao što su Lidl, Aldi, Norma… koji su poznati po vrlo jeftinim proizvodima.

“Poštovani kupci, zbog jako velike potražnje naša je podružnica zatvorena 4. i 5. veljače 2019. Reagirali smo jako brzo, ali morali smo zaključiti da i našim dobavljačima treba neko vrijeme da napune police. S najnižim cijenama za vas smo ponovno otvoreni 6. veljače 2019. od 9 sati…”, dočekalo je kupce na ulaznim vratima trgovine u Leipzigu.

Neki njemački mediji sumnjaju da je trgovina zatvorena i zbog nekih proizvoda koji možda ne zadovoljavaju minimum sigurnosti i standarda kvalitete hrane koje propisuju strogi zakoni u EU.

U ruskom trgovačkom lancu kažu da im svi proizvodi zadovoljavaju stroge standarde EU i da većinom dolaze, osim iz Njemačke, iz dvije susjedne države EU – Poljske i Češke. U tim je državama, kažu, cijena rada i sirovina puno niža nego u Njemačkoj pa su i proizvodi puno jeftiniji. U Njemačkoj planiraju otvoriti još stotinjak dućana.

poslovni-global.ba

Odgovori