TRGOVANJE Dionice Agrokorovih tvrtki ponovno na burzi

Dionicama Agrokorovih kompanija izlistanima na Zagrebačkoj burzi od jutros se ponovno trguje, jer Burza smatra da je javnost potpuno i točno informirana o okolnostima vezanim uz nacrt strukture nagodbe vjerovnika tog koncerna.

Jučer je burza obustavila trgovanje dionicama osam Agrokorovih kompanija – Leda, Jamnice, Zvijezde, Belja, Vupika, PIK-a Vinkovci, Tiska i Žitnjaka – do trenutka kad javnost bude potpuno i točno informirana o okolnostima vezanim uz nacrt strukture nagodbe vjerovnika.

Današnjim je rješenjem Burza dozvolila nastavak trgovanja dionicama Agrokorovih kompanija, uz obrazloženje da su te tvrtke danas dostavile Burzi obavijest u kojoj navode da su upoznati s javno objavljenim dokumentima na internetskoj stranici Agrokora, i to s dva dokumenta.

“Razumijevanje izdavatelja je da je gore navedeni dokument samo nacrt nagodbe te da nikakav dokument još nije dogovoren niti prihvaćen. Informaciju o učincima dokumenta koji bude prihvaćen dostavit će Zagrebačkoj burzi čim isti budu identificirani i konkretizirani”, navodi se u obrazloženju rješenja Burze.

Burza također prenosi kako Agrokorove tvrtke koje kotiraju na Burzi navode i da će sve zaprimljene nove informacije procijeniti i posljedično o tome obavijestiti investicijsku javnost.

Slijedom toga, Burza smatra da je javnost potpuno i točno informirana o okolnostima vezanim uz nacrt strukture nagodbe vjerovnika te da ulagatelji raspolažu informacijama potrebnim za donošenje investicijskih odluka odnosno da su se stekli uvjeti za fer i pravično trgovanje, pa su stoga prestali razlozi radi kojih je izrečena mjera privremene obustave trgovine, obrazloženje je rješenja o nastavku trgovanja.

poslovni-global.ba

Odgovori