Uprava JP EP HZ HB d.d. Mostar donijela odluku o jednostranom raskidu ugovora o opskrbi strujom Aluminija d.d. Mostar

Uprava Aluminija obavijestila je Elektroprivredu, prije isteka opomene, 10. lipnja da nije u mogućnosti platiti dospjeli dug i zamolila Upravu Društva da im se osigura isporuka električne energije do nedjelje, 16. lipnja 2019. godine do 24.00 sata, te da od 00.00 sati, 17. lipnja 2019. godine imaju drugog opskrbljivača električnom energijom.

Uprava JP Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar je danas donijela odluku o jednostranom raskidu ugovora o opskrbi električnom energijom Aluminija d.d. Mostar zbog neizvršenja ugovornih obveza s ciljem zaštite interesa poduzeća i 200 000 aktivnih kupaca.

Prema riječima rukovoditeljice Sektora korporativnih komunikacija Elektroprivrede HZHB Marije Buntić u interviewu za radio Mostarska panorama ukupan dug Aluminija d.d. Mostar prema JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar je preko 280 milijuna KM i bit će poduzete sve zakonom dopuštene radnje s ciljem naplate potraživanja i zaštite interesa poduzeća.

Istodobno uvažena je njihova molba i nastavit će se s opskrbom do 16. lipnja 2019. godine. O svemu navedenom bit će obaviješteni Elektroprijenos i NOS BIH, kako bi se poduzele aktivnosti utvrđene Mrežnim kodeksom.

Na koncu je istaknula kako je poslovanje Elektroprivrede HZ HB stabilno, te da jamče dostatnu, kvalitetnu i kontinuiranu isporuku električne energije svim potrošačima.

poslovni-global.ba

Odgovori