USUSRET MOSTARSKOM SAJMU Mlada Renea Ćorić: Od maminih ruževa do uspješne vizažistice

Dvadesettrogodišnju makeup artisticu, Mostarku Reneu Ćorić, inače studenticu četvrte godine studija Turizma i zaštite okoliša na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, svi posjetitelji i sudionici skorašnjeg Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, moći će upoznati i kroz, ne sumnjamo, savršen izgled sajamskih voditeljica.

Naime, vizažistica Renea će, zajedno s IGM frizerskim studiom iz Mostara biti zadužena za njihov besprijekorni look.

Renea za Poslovni global kaže da, iako njezin posao nema veze s fakultetom, studira ono što želi, a radi ono što voli.

Renea, kad se ‘dogodila ljubav’ između vas i šminkanja?
– Još kao dijete obožavala sam mamine ruževe, isprobavala njezine štikle i pravila se “važna”. Sa šminkanjem sam počela sasvim neočekivano. Kako sam u sebi imala taj neki “talent”, najprije sam se uvježbavala na mami, sestrama i prijateljicama. Uglavnom, sve sam naučila preko onoga što sam vidjela na internetu, Instagramu, YouTube-u… Sve što sam tu vidjela, pokušavala sam prenijeti na njih. Pokretala sam i nagradne igre u kojima sam nudila besplatno šminkanje, što mi je, također, dosta pomoglo. Tada nisam zarađivala, ali sam imala reklamu i – nove klijentice.

Kako je Vaša obitelj sve to prihvatila?
– Mama mi je bila najveći oslonac u cijeloj priči, najveća potpora. Pomogla mi je ostvariti sve ovo što sam danas. S aktivnim šminkanjem počela sam 2015. godine. Postupno sam sve sama strpljivo pratila i pomno učila, a 2017. godine završila sam MasterClass kod Lade Mitrašinović, gdje sam naučila dosta makeup trikova.

Kad ne idete na studij, ne učite i ne šminkate, gdje se opuštate?
– Dosta svog slobodnog vremena provodim u Gorancima. Jednostavno, obožavam svjež zrak i prirodu, a tu su mi baka i djed.

Ima li Renea uzore u svome poslu?
– Uzori u svijetu šminkanja su mi Jelena Perić, Amadea Muse, Mario Dedivanović, te moja draga kolegica, najuspješnija na našem području (i šire) – Ines Jarak, koja je pravi primjer ustrajne žene.

Otkrijte nam čime to stvarate umjetnost na ženskim licima?
– Radim uglavnom s profesionalnom šminkom, uključujući proizvode od Hude Beauty, Anastasia Beverly Hills, MAC, Benefit, Tarte, Morphe, Chanel …, iako sam kroz šminkanje shvatila sam da cijena skupljeg proizvoda ne odgovara uvijek njegovoj kakvoći. Točnije, nekad platiš samo ime, a razočaraš se u kakvoću. Po mome mišljenju, Golden Rose, Nyx i Bourjois su proizvodi pristupačni s cijenama i imaju vrhunsku i iznenađujuću kakvoću!

Najdraži brand?
– Ako ga baš moram izdvojiti, to je Anastasia Beverly Hills.

Kazali ste nam i da ste obogatili svoju ponudu.
– Uz šminkanje, u svoju ponudu sam ubacila bojanje i korekciju obrva, pincetom i voskom, te depilaciju toplim i hladnim voskom.

Renein san je…
– San mi je uspjeti u onome što želim, a to je – jednoga dana postati poznata makeup artistica, vizažistica, imati svoj salon i ime. A kako bismo ostvarili svoje ciljeve, moramo se boriti, uvijek gledati samo naprijed i nikada ne sumnjati u sebe. Jer, konkurencija je velika i uvijek ima onih koji se ne raduju tvojoj sreći, a vesele tvojim padovima.

Danas mnoge djevojke žele upravo posao kojim se Vi bavite. Što biste im poručili?
– Nikad ne odustajte od svojih snova! Slijedite ono što želite, ono za što živite. Ništa nije nemoguće ako to dovoljno želite. Vjerujte u sebe i pobijedit ćete sve prepreke. Možda neće biti lako, ali bit će uspješno.

Ivana Ćubela / poslovni-global.ba

Odgovori