“VODA U USTAV” Poziv građanima da se pridruže, inicijativa vrijedna borbe

U Metkoviću je počelo potpisivanje peticije za inicijativu Vodu u Ustav koju je u Saboru RH pokrenuo Most NL i koju su podržala 34 saborska zastupnika, piše LIKEmetkovic.hr.

Peticija se već neko vrijeme potpisuje u mnogim gradovima u Hrvatskoj. Traži se da se o ovome u Saboru RH raspravi i odluči do 1. studenog ove godine.

–Skupljamo potpise podrške građana Hrvatske zato što želimo svima i Ustavom osigurati čistu i pitku vodu na što svi mi imamo pravo. Pozivam sve ljudi da nam se pridruže jer je ova inicijativa je vrijedna borbe. Ona danas služi nama, a u budućnosti i svim generacijama koje dolaze, izjavio je jutros u Metkoviću Božo Petrov, predsjednik Mosta NL.

Tekst koji se ovom inicijativom želi unijeti u Ustav RH i koji je upućen predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću je sljedeći:

“Svatko ima pravo na čistu i pitku vodu. Vodni resursi su opće dobro kojim upravlja država. Opskrba kućanstva pitkom vodom i vodom za kućanstva je neprofitna komunalna djelatnost koju osiguravaju javni isporučitelji. Komunalna djelatnost opskrbe vodom uređuje se zakonom”.

poslovni-global.ba

Odgovori