ZAŠTITA OKOLIŠA Rekonstrukcija korita i obala rijeke Radobolje u mostarskom naselju Ilići

Grad Mostar donio je odluku o izboru izvođača radova za rekonstrukciju korita i obala rijeke Radobolje u mostarskom naselju Ilići za što je odabrana tvrtka Građevinar d.o.o. Mostar. Radovi će koštati 253.195,87 KM.

Rekonstrukcija će se voditi u sklopu projekta ‘Zaštita i uređenje prirodnog nasljeđa Grada Mostara — obala i vodotoka rijeke Radobolje’ za što su dobivena sredstva od Fona za zaštitu okoliša FBiH.

U javnoj nabavci je navedeno da je planirana nabava materijala i izvođenje radova na sanaciji pješačkog kamenog mosta na rijeci Radobolji, kao i uređenje i zaštita dijela korita i obala rijeke Radobolje na lokaciji Barakovac. Kameni most je ukupne dužine 12,50 m i širine 2,60 m, sa dva lučna svoda. Inače, most koji će se rekonstruirati, predstavlja jednu od najstarijih građevina ove vrste u Mostaru i objekt kulturnog naslijeđa. U okviru projekta se vrši i rekonstrukcija postojećeg cestovnog mosta nizvodno od pješačkog kamenog mosta na istoj lokaciji, s dijelom prilazne ceste, sa dvije kolničke trake.

poslovni-global.ba

Odgovori