MOSTAR Sjeverni logor – grad u gradu sa 15.000 stanovnika

BiH vijesti

Na popisu kapitalnih investicijskih projekata za FBiH u sektorima poljoprivrede, energetike, industrije, prometa, turizma i zaštite životne sredine ukupne vrijednosti veće od 21,2 milijarde KM, koju je utvrdila Vlada Federacije BiH, nalazi se i Sjeverni logor u Mostaru, a vrijednost ovog projekta procijenjena je na 11,000.000 maraka, piše Večernji list BiH.

Priča o ovom projektu stara je niz godina, a riječ je o širenju grada izgradnjom urbanog naselja sa svim pratećim sadržajima.

“O tom projektu govori se već pet godina, ali nema Gradskog vijeća da bi se dalje nastavio i provele procedure kako bi se krenulo u realizaciju jer je zemljište na kojem je planirana izgradnja u vlasništvu grada”, kazao je za “Večernjak” Salem Bubalo, direktor Zavoda za prostorno uređenje grada Mostara.

Prema njegovim riječima, na području Sjevernog logora planirana je izgradnja novog grada od tri tisuće stambenih jedinica, s poslovnim prostorima, sportskim terenima, objektima za predškolski i školski odgoj. Praktično jedan mali grad u kojem bi bilo smješteno 15.000 osoba.

poslovni-global.ba / vecernji.ba

Odgovori