AFERA DO AFERE U luku Bar stiglo zamrznuto meso iz prošlog stoljeća, staro 35 godina!

Poljoprivreda Svijet vijesti

Uprava carina Republike Srbije je dobila obavijest od Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine da su došli do informacije da je u luku Bar u Crnoj Gori stigao tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine!

Svim carinarnicama je naloženo poduzimanje mjera pojačane kontrole, kako robnog, tako i putničkog prometa s posebnim naglaskom na granične i pogranične prelaze prema Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, kao i na administrativnim prijelazima prema APKiM.

Na graničnim prijelazima prolazak tovara živog ili zamrznutog mesa ionako nije moguć, ukoliko isti ne prati propisana isprava koju izdaje granična veterinarska inspekcija. Ukoliko se, pak, radi o pokušaju krijumčarenja, pa tovar bez dokumentacije prelazi preko alternativnih prijelaza, potencijalni krijumčari će se suočiti s mobilnim timovima Odjeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji sprovode tzv. dubinske kontrole.

Iz Uprava carina Republike Srbije su naveli da će kao i do sada učiniti sve što je u njihovoj moći da se spriječi bilo kakav pokušaj ugrožavanja sigurnosti i zdravlja građana, te će svako meso koje ne ispunjava zakonom propisane uvjete, a bude otkriveno tijekom pojačanih kontrola, biti oduzeto i predano u nadležnost inspektorima Uprave za veterinu na daljnje postupanje, kao i do sada.

Naglasili su da su o postojanju navedenog tovara obaviješteni svi carinski službenici, kako oni koji se nalaze na prijelazima, tako i specijalni mobilni timovi za suzbijanje krijumčarenja koji će pojačati aktivnosti u dubini teritorija.

Naveli su i da osim prepreke koju čini osobno zalaganje i profesionalizam svih carinskih službenika, Uprava carina će se osloniti i na najsuvremeniju tehniku, poput mobilnih skenera, zahvaljujući kojima će daljnja distribucija spornog tovara biti dodatno otežana.

poslovni-global.ba / Poljoprivreda.ba / Telegraf.rs

Odgovori