AGENCIJA ZA LIJEKOVE I MEDICINSKA SREDSTVA S bh. tržišta se, zbog oštećenja, povlači kirurški konac SAFIL, istraga u tijeku

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH (ALMBIH) zaprimila je obavijest od pravne osobe Medicallux d.o.o., zastupnika tvrtke B.Braun Melsungen AG, o sigurnosnoj korektivnoj radnji za medicinsko sredstvo SAFIL (kirurški resorptivni konac; klasa II) za tržište Bosne i Hercegovine, broj modela ili kataloškog broja C1048478, C1048560, B1038647, B1048563, serijski brojevi N/A.

U prijavi koju je ALMBIH-u proslijedila pravna osoba (evidencijski broju koji je dodijelio proizvođač – RECALL FRM/PNT/00/920/05) navodi se kako se radi o korektivnoj sigurnosnoj radnji – povlačenje medicinskog sredstva s tržišta, zbog mogućih ošećenja pakiranja serije konca, budući da je proizvođač primjetio oštećenja pakiranja serije konca, te distributer obavješćuje korisnike o mogućem oštećenju i vrši povlačenje preostalih količina medicinskih sredstava koji su predmet istrage.

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH će o svim daljnjim sigurnosnim koracima i radnjama pravovremeno informirati javnost, objavljeno je na službenim stranicama Agencije.

poslovni-global.ba / Foto: Ilustracija

Odgovori