Aluminij d.d. Mostar ugostio stotinu mostarskih ekonomista, budućih menadžera

BiH vijesti

Stotinu studenata različnih studijskih godina Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, među njima i njih 25 s isturenoga odjela toga fakulteta u Vitezu, posjetili su Aluminij d.d. Mostar, u sklopu terenske nastave iz kolegija Osnove menadžmenta. Posjet je organiziran na poticaj profesora na tomu kolegiju, inače prodekana za nastavu Ekonomskoga fakulteta prof. dr. sc. Zdenka Klepića, koji je, zajedno s kolegama doc. dr. sc. Nikolom Papcem i asistenticom Lidijom Šunjić, svojim studentima, nakon mostarske tvornice, danas osigurao i obilazak gospodarskih subjekata s prostora Čitluka i Ljubuškoga.

– Aluminij nije odabran slučajno. Nakana nam je upoznavanje studenata s praktičnim iskustvima jednoga od najvećih bosanskohercegovačkih poduzeća i nositelja razvitka Hercegovine – kazao nam je prof. Klepić, inače član i Nadzornoga odbora Aluminija, u kojemu zastupa interese državnoga kapitala u tvorničkoj vlasničkoj strukturi.

Dvosatni je stručni posjet ocijenjen više nego uspješnim, nakon što je, u Velikoj dvorani Upravne zgrade Društva, rukovoditelj Korporativnih komunikacija Aluminija Darko Juka, studentima održao polusatno predavanje o korporativnomu upravljanju, načinu organizacije poduzeća i njegova poslovanja, potom o upravljanju poslovnim procesom, društvenoj odgovornosti poduzeća, te o ekološkomu i humanomu aspektu poslovanja, kao i o povijesti Aluminija i o njegovu nemjerljivu značaju za BiH i njezinu gospodarstvo danas. Buduće je menadžere osobito zanimala organizacijska struktura upravljanja i odgovornost u tomu procesu, a upoznati su i s onim ključnim segmentom Hercegovačkoga diva, a to je način proizvodnje i način plasmana odnosno prodaje njegovih proizvoda. Na tomu su tragu prošli i tzv. hladnim dijelom pogona Ljevaonica, u kojoj ih je ugostio rukovoditelj proizvodnje Mirko Anđelopolj.

Posjet je završen šetnjom tvorničkim vrtovima i okrjepom u tamošnjemu restoranu Vrt Aluminija.

poslovni-global.ba

Odgovori