Analiza prometa na raskrižju ulica Kralja Tvrtka i Stjepana Radića u Mostaru

BiH vijesti

Na raskrižju ulica Kralja Tvrtka i Stjepana Radića (montažno kružno raskrižje) u Mostaru Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, postavio je opremu za analizu prometa: stacionarna brojila prometa tipa MC 5600 (postavljene na kolnike privoza raskrižju) i kameru s pripadajućom opremom na stup rasvjete, a uz odobrenje Grada Mostara.

Navedena oprema, kroz istraživački projekt, služi za prikupljanje podataka o prometnom opterećenju, raspodjeli prometnog opterećenja, dužini kolone nakupljanja vozila, mjerenju vremenskih praznina, vremenu čekanja i ostalih ključnih parametara za kalibraciju kružnih raskrižja u BiH.

Prema glavnom projektu na predmetnoj lokaciji predviđeno je jednotračno urbano malo “kvazi“ kružno raskrižje s dodatnim trakom za desna skretanja iz smjera sjevera, u ulici Kralja Tvrtka. Kako je već izvršena rekonstrukcija nogostupa prema novoprojektiranom rješenju, a ostali radovi nisu izvedeni, pruža se jedinstvena prilika za istraživački rad na navedenoj lokaciji.

Naime, slijedećih dana se također očekuje otvaranje bypass-a, trake za desno skretanje iz smjera sjever (u ulici Kralja Tvrtka), uz pomoć montažne opreme a sukladno glavnom projektu kružnog raskrižja, Građevinskog Fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

poslovni-global.ba

Odgovori