BEOGRAD Ministrica okoliša i turizma otvorila konferenciju “Turističko tržište jugoistočne Europe”

Turizam vijesti

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo otvorila je u Beogradu 6. biznis konferenciju „Turističko tržište jugoistočne Europe“ na kojoj su sudjelovali ministri, predstavnici akademske zajednice, privrednici i NVO iz turističkog sektora.

Ministrica je naglasila važnost regionalne suradnje i zajedničkog nastupa na međunarodnom tržištu u cilju promocije i privlačenja stranih turista u regiji.

Posebno je naglasila značaj regionalnih projekata objedinjavanja kulturno-povjesnopg naslijeđa BiH, kao što su uvrštavanje stećaka na Listu svjetske baštine UNESCO-a i razvoj ruralnog i planinskog turizma pod nazivom Via Dinarica.

Nakon konferencije ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i potpredsjednik Vlade Republike Srbije Rasim Ljajić primio je ministricu Đapo i ministra trgovine i turizma Republike Srpske Predraga Gluhakovića.

Ministri su razgovarali o unapređenju suradnje dviju zemalja u oblasti turizma i razmijenili ideje o pokretanju novih regionalnih projekata.

Sljedeći sastanak ministara je dogovoren za studeni u Sarajevu, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

poslovni-global.ba / Vlada FBiH

Odgovori