Berlin domaćin Međunarodnog sajma prometa “InnoTrans”

BiH vijesti

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko nazoči Međunarodnom prometnom sajmu „InnoTrans”, koji se održava u Berlinu od 19. do 22. rujna, a u okviru kojeg je 20. rujna održan Summit lidera u sektoru željeznica.

Summit je okupio ministre, izvršne direktore željezničkih i infrastrukturnih operatera, visoko rangirane predstavnike željezničke industrije i udruga iz više od 50 zemalja.

Željezničke se tvrtke sučeljavaju s novim mogućnostima i izazovima uslijed digitalnih trendova, 4.0 tehnologija, automatiziranog željezničkog i elektroničkog naplaćivanja karata. Sukladno tomu, sudionici konvencije pokušali su pronaći odgovor na pitanje na koji način ove inovacije mogu ispuniti očekivanja, poticati željeznički prijevoz i rješavati pitanja putnika.

Na Summitu u Berlinu razgovaralo se i o razmjeni europskih i globalnih prometnih politika, strateškom razvoju željeznica i međunarodnoj razmjeni stručnjaka.

Na marginama ovog velikog skupa, ministar Jusko se sastao s Violetom Bulc, povjerenicom EU za promet, a imao je i kraći susret s predstavnicima hrvatske tvrtke „Končar”.

poslovni-global.ba

Odgovori