Berlin: Na prestižnom sajmu svježeg voća i povrća i mostarski predstavnici

Poljoprivreda Svijet vijesti

Sektor za edukaciju Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i Switzerland Global Enterprise (SIPPO), organizirali su seminar „Fit to Fair“ s ciljem pripreme bh. kompanija za sastanke s potencijalnim partnerima u okviru poslovne posjete sajmu „FruitLogistica 2016“, koji će se održati od 03. do 05. veljače ove godine u Berlinu, priopćeno je iz Vanjskotrgovinske komora BiH.

Poslovni posjet sajmu organizira Vanjskotrgovinska komora BiH, u suradnji sa Switzerland Global Enterprise (SIPPO) i projektom „Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma“ kojeg implementira UNDP. Cilj posjeta je da kompanije iz Bosne i Hercegovine pronađu nove kupce i informiraju se o tržišnim trendovima u sektoru.

U gospodarskom izaslanstvu Bosne i Hercegovine koje će posjetiti sajam FruitLogistica, osim predstavnika organizatora, bit će predstavnici kompanija: Jaffa Komerc (Mostar), PZ Uvac-Rudo p.o. (Rudo), ESOF d.o.o. (Donji Vakuf), Starnet d.o.o. (Bugojno), Eko Bel (Laktaši), Mushrooms trade (Laktaši), ZZ Brka Brčko (Brčko), Opšta zadruga BIOS p.o. (Visoko), PZ PMG-VIP (Gradačac) i ZZ Gračanka (Gračanica).

Tijekom boravka u Berlinu, bh. kompanije će imati priligosu sudjelovati u posjetu veletržnici u Berlinu koju organizira Switzerland Global Enterprise (SIPPO) za izlagače na sajmu i posjetitelje sajma FruitLogistica 2016.

Osim navedenih aktivnosti, za vrijeme održavanja sajma, bh. kompanije će posjetiti i sajamsku halu u kojoj se izlaže oprema za pakiranje i etiketiranje voća i povrća (Fresh Conex), posjetiti ostale potencijalne kupce i pokušati dogovoriti nove i konkretne poslove s inozemnim izlagačima.

Sajam „FruitLogistica“ je vodeći međunarodni događaj kada je riječ o tržištu svježeg voća i povrća. Ovaj sajam omogućuje upoznavanje s najnovijim dostignućima svjetskih proizvođača i distributera voća i povrća iz oblasti pripreme i plasmana proizvoda na tržište, uključujući pakiranje, sortiranje, transport, logistiku, skladištenje, reciklažu, kontrolu kvalitete, marketing itd. U ponudi sajma, između ostalog, mogu se naći proizvodi iz oblasti svježeg voća i povrća, orašastog i suhog voća, začinskog bilja i začina, ukrasnog bilja kao i eko proizvoda.

poslovni-global.ba

Odgovori