BEVANDA Izmjene Zakona o akcizama trebalo davno usvojiti

BiH vijesti

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je danas u Banjoj Luci da je njegov stav da su izmjene Zakona o akcizama trebale biti davno usvojene, jer je to odrednica aranžmana BiH s Međunarodnim monetranim fondom (MMF).

-Odgovornost je svih da to bude usvojeno – rekao je Bevanda u izjavi novinarima u Banjoj Luci ističući da je na parlamentu BiH da odluči hoće li podržati taj zakon.

Još ranije pripremljen je Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o akcizama u BiH, koji predviđa veće akcize na naftu i naftne derivate i one predstavljaju osnovu za osiguranje sredstava za izgradnju infrastrukturnih projekata.

Uoči sjednice Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Bevanda je rekao je da Prijedlog izmjena Zakona o PDV-u, koji će biti razmatran na ovoj sjednici, podrazumijeva njegovo usklađivanje s ostalim zakonima.

Na sjednici će biti riječi i o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava s Jedinstvenog računa za razdoblje listopad-prosinac ove godine, te o informaciji o stanju i aktivnostima UIO i izvještaju o financijskoj reviziji UIO za prošlu godinu.

poslovni-global.ba

Odgovori