Bevanda: Nužno da svi proračuni u BiH budu doneseni do kraja godine

BiH vijesti

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar financija i riznice Vjekoslav Bevanda izrazio je žaljenje što danas nije bilo volje da se na dnevni red sjednice Vijeća ministara BiH uvrsti Nacrt Proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2023. godinu.

Ministar Bevanda naglasio je da je nužno da se svi proračuni u BiH donose do kraja godine te da je Ministarstvo financija i riznica BiH završilo svoj dio posla jer predstoje neodložne obveze koje se mogu završiti samo usvajanjem proračuna – priopćeno je iz Ministarstva financija i riznice BiH.

Prema riječima ministra Bevande, zabrinjavajuće je i to što Fiskalno vijeće još nije usvojilo Globalni okvir fiskalne bilance i politika u BiH za razdoblje 2022. – 2025. godine iako je ranije Ministarstvo financija i riznice BiH dalo prijedlog na izjašnjavanje.

– To je bio razlog što sam uz Proračun predložio nekoliko točaka koje bi otkočile mnoge procese i omogućilo učinkovito poslovanje Ministarstva financija i riznice BiH i nesmetano funkcioniranje institucija BiH, a posebice i obveza koje imamo prema zaposlenima nakon određenih zakonskih izmjena – naglasio je ministar Bevanda.

Dodao je kako je odbijanje članova Vijeća ministara BiH da se proračun za iduću godinu uvrsti u dnevni red dovelo do toga da ministri iz reda Hrvata glasuju protiv ponuđenog dnevnog reda.

Ministar Bevanda dodao je kako očekuje da se ovaj proces pomjeri s mrtve točke kako bi se neometano nastavilo financijsko poslovanje institucija BiH koje imaju brojne zahtjeve – navodi se u priopćenju.

poslovni-global.ba

Odgovori