Bez mirovine bi moglo ostati 5500 osoba, ne pošalju li potvrde o životu

BiH vijesti

Više od pet tisuća umirovljenika koji žive u Hrvatskoj, a mirovine primaju iz Bosne i Hercegovine, moglo bi ostati bez mirovine ako se ne odazovu pozivu Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje da hitno dostave ovjerene potvrde o životu, objavio je vecernji.ba.

“Potvrda o životu šalje se jednom godišnje, krajem tekuće godine, te ista vrijedi za iduću godinu, no, kako određeni broj korisnika iz Hrvatske nije koncem 2015. godine dostavio potvrde, Zavod ih poziva da to što skorije učine, kako ne bi došlo do nepotrebne obustave isplate mirovina”, naveli su iz Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Obrasce potvrde korisnici mogu pronaći na službenoj stranici Zavoda www.fzmiopio.ba ili ga preuzeti u ispostavama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Popunjeni i ovjereni obrazac treba poslati poštom na jednu od adresa Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, Dubrovačka bb 88000 Mostar ili Ložionička br. 2, 71000 Sarajevo. Mirovinu iz Federacije BiH u RH prima nešto više od 18.000 ljudi, a potvrdu nije dostavilo njih oko 5500. 

poslovni-global

Odgovori