Boeing najavio ukidanje 4.000 radnih mjesta

Svijet vijesti

Proizvođač zrakoplova Boeing ukinut će do sredine godine oko 4.000 radnih mjesta u odjelu za proizvodnju komercijalnih zrakoplova u nastojanju da troškove stavi pod kontrolu, najavljeno je iz te američke kompanije.

Boeing će 1.600 radnih mjesta smanjiti kroz dobrovoljne odlaske, a ostatak kroz nepopunjavanje otvorenih pozicija, rekao je glasnogovornik kompanije Doug Alder.

“Iako ne postoji planirani cilj smanjenja zaposlenosti, što ćemo više ćemo moći kontrolirati ukupne troškove to će utjecaj na zaposlenost biti manji”, rekao je Alder. Rezovi će obuhvatiti ​stotine rukovoditelja i menadžera, ali to se neće provesti putem nedobrovoljnih otkaza, dodao je.

Još u veljači mediji su objavili da kompanija razmišlja o poticanju dobrovoljnih odlazaka profesionalnih inženjera i tehničara. Izvršni direktor odjela za proizvodnju zrakoplove Boeinga Ray Conner upozorio je tada radnike na neophodnost ukidanja radnih mjesta kako bi se “pobijedilo na tržištu, financirao rast i poslovalo na zdravim osnovama”.

poslovni-global.ba

Odgovori