Bolji prihod za 300 poljoprivrednih domaćinstava u Posavini

BiH Poljoprivreda vijesti

U Vladi Županije Posavske u Orašju organizirano je simbolično obilježavanje kraja radova na sanaciji ljetnog nasipa za zaštitu od poplava uz rijeku Savu u Domaljevcu, u sklopu projekta „Podrška oporavku i smanjenju rizika od poplava u Bosni i Hercegovini“, priopćeno je iz Vlade Županije Posavske.

Tim je povodom održan sastanak, koji je otvorio i uputio prigodne riječi predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić. Posebno su pozdravljeni gosti Jon O’Shaughnessy, vođa programa u britanskom Veleposlanstvu u Sarajevu i Zahira Virani, zamjenica rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH. Sastanku su, uz ostale, bili nazočni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mato Brkić i Franc Kljajić, direktor Ureda za gospodarski razvoj Županije Posavske.

U suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada Posavske Županije osigurala je 80,454.00 KM, a Vlada Velike Britanije donirala 342,644.10 KM za rekonstrukciju ljetnog nasipa za zaštitu od poplava, čime je uspješno osigurana zaštita 354.1 ha poljoprivednog zemljišta, koja će omogućiti bolji prihod za 300 poljoprivrednih domaćinstava u posavskim općinama Domaljevac-Šamac i Orašje, priopćeno je iz Vlade Županije Posavske.

poslovni-global.ba

Odgovori