Čapljina: Mnoštvo posjetitelja na otvaranju Malog božićnog sajma

BiH vijesti

 

Na poseban je način Udruga Life iz Čapljine, ove godine svojim sugrađanima zaželjela sretan Božić. Naime, kao i prethodne dvije godine, vrata posjetiteljima otvorio je dvodnevni Mali božićni sajam, čijih se 40-tak izlagača smjestilo u okrilju blagdanskog šatora, na Trgu hrvatske slobode.

Humanost na djelu

Sajam je danas svečano otvorio glavni pokrovitelj, općinski načelnik dr. Smiljan Vidić.
– Hvala Udruzi Life što nas je i ove godine obradovala božićnim sajmom koji, iz godine u godinu, sve više raste, na radost nas Čapljinaca, ali i ostalih. Ono što posebno raduje jest humanitarna nakana sajma jer će izlagači dio svoga prihoda usmjeriti čapljinskom Crvenom križu – kazao je dr. Vidić uz kojega su, mali članovi Humanitarne udruge Cvijet i Caritasove radionice za osobe s posebnim potrebama Betlehem, kao znak službenog početka sajma, nebu pod oblake pustili balone u božićnim bojama.

Dobrodošlicu je svima zaželio i Djed Božićnjak, koji će oba dana uveseljavati najmlađe.

Organizatorica Ivana Buntić Jovanović iz Udruge Life ističe kako je zanimanje izlagača ove godine nadmašilo sva očekivanja.
– Iako naziv sajma govori da je mali, prošle je godine pokazao da je izrastao u jedan pravi božićni sajam koji je postao prepoznatljiv ne samo u Hercegovini, već i šire. Među izlagačima su i članovi udruga Betlehem i Cvijet, a tu su i mladi iz župe Dračevo-Višići koji će ispred šatora, prodavati svoje palačinke. Sve što zarade, kao i prošle godine, ostavljaju za potrebe Caritasa. Time dodatno potvrđujemo našu humanitarnu nakanu. Sretni smo što je ova ideja naišla na oduševljenje naših sugrađana, ali i posjetitelja iz okolnih mjesta koji će, sigurna sam, u ovih nekoliko dana u velikom broju pohoditi naš sajam.

Palačinke i kuhano vino

Na otvaranju Maloga božićnog sajma posjetitelje su razgalili mladi folkloraši i klapska pjesma klape Signum, HKUD Struge – Gorica, te rasplesane Čapljinske mažoretkinje koje su, svojom koreografijom, svima zaželjele sretan Božić.

Osim mnoštva zanimljivosti unutar sajamskog šatora, Čapljinci i njihovi gosti zasladili su se palačinkama, isprobali ukusne kobasice, te zagrijali, u ovo prosinačko vrijeme neizostavnim – kuhanim vinom.

poslovni-global.ba (Tekst i foto: MBM)

 

Odgovori