Čapljina: Naknada za svadbene salone 2000 KM, diskoteke 1200 KM, za taxi 100 KM…

BiH vijesti

Općinsko vijeće Čapljine na svojoj je posljednjoj sjednici u godini na izmaku usvojilo odluku o utvrđivanju općinske komunalne naknade na istaknutu tvrtku. Tom odlukom regulirani su obveznici, visina, način obračuna i plaćanje općinske komunalne naknade na istaknutu tvrtku, temeljem koje se ostvaruju prihodi koji pripadaju općini Čapljina, piše Večernji list BiH.

Komunalne naknade

Obveznici naknade na istaknutu tvrtku su pravne i fizičke osobe, registrirane za obavljanje djelatnosti, koje posluju na području općine Čapljina. Naknada za istaknutu tvrtku plaća se za sjedište poslovnog subjekta i to za svaku poslovnu jedinicu i poslovno, odnosno uplatno mjesto.

Gledano po visinama, najviše naknade, u iznosu od 5000 maraka plaćaju se za oblast proizvodnje i prerade duhana, zatim iz oblasti telekomunikacija, bankarstva, osiguranja i reosiguranja, pa otvaranje kasina te za proizvodnju i distribuciju električne energije. Naknada za tvrtke iz oblasti distribucije nafte i naftnih derivata, brokerske kuće, mikrokreditne organizacije i trgovačke centre je 3000 maraka.

Podnošenje prijava

Naknada za svadbene salone, tvrtke iz oblasti poštanskih usluga, linijski prijevoz putnika i drugo je 2000 maraka, dok je naknada za lutriju, loto, sportsku prognozu, tombolu – bingo 1000 maraka. Naknada za noćni bar, noćni klub, disko bar, disko klub iznosi 1200 KM. Za samostalne obrtničke radionice, za prijevoz robe motornim vozilima naknada je 200 maraka. Najniža naknada je 100 maraka, za prijevoz putnika taksi automobilom i trgovinu koja se obavlja u kiosku. Obveznici naknade za istaknutu tvrtku dužni su prijavu podnijeti do konca siječnja tekuće godine, za koju se vrši utvrđivanje naknade.

poslovni-global.ba/vecernji.ba

Odgovori