ČETVRTI SAJAMSKI DAN Kultura čitanja, čini se, ipak nije ‘umrla’, ogromno zanimanje za knjige

BiH vijesti

Izjave da opada zanimanje za čitanje i da je kutura čitanja ‘na izmaku’, ne bi se mogle upotrijebiti, barem kada je riječ o posjećenosti štandova na Mostarskome sajmu, izlagača koji se bave nakladničkom djelatnošću.

0aa

20160415_141817

Na bogato uređenim štandovima s knjigama, bilo stručnim, beletristikom ili, pak, dječjim slikovnicama, kuharicama…, zaustavljali su se podjednako i djeca, i stari, i mladi… žene i muškarci… I nije se samo gledalo, već se i kupovalo.

0a

I pretposljednjega dana 19. mostarskog sajma, paviljoni su vrvjeli posjetiteljima. Zatekli smo i brojne organizirane skupine znatiželjnika. Zanimalo ih je sve, od strojeva, do – namještaja.

8a

3a

Jedan od najživopisnije uređenih izložbenih prostora bio je onaj ukrašen detaljima iz nadaleko poznatoga Kamenog vinograda u Blizancima, jedinstvenog u svijetu, jer vinova loza uspijeva u pravoj kamenoj pustinji, a koji već više od dva desetljeća stvara vrhunska, u svijetu višenagrađivana vina. Upravo je blatina Vinarije Čitluk, u sklopu koje je i Kameni vinograd, nagrađena kao najbolja na ovogodišnjoj podsajamskoj manifestaciji – Sajmu turizma.

5a

Tko još nije zavirio u ovogodišnju bogatu ponudu na 30.000 m2 izložbenog prostora, može to učiniti još sutra, u subotu, 16. travnja, od 10.30 do 16 sati, nakon čega će biti ‘spuštena zavjesa’ 19. izdanja ove međunarodne gospodarske manifestacije.

6a 4a 2a 1a poslovni-global.ba / Foto: Zoran Ćubela

 

 

Odgovori