ČITLUK Blizanci dobili kružni tok, završena rekonstrukcija ceste do župne crkve

BiH vijesti

Završena je rekonstrukcija lokalne ceste u Blizancima u čitlučkoj općini.. Projekt rekonstrukcije ceste od regionalne ceste R-425 do župne crkve na Gradini financirali su Federalno ministarstvo prometa i veza, Županijsko ministarstvo prometa i veza i Općina Čitluk, a projekt rekonstrukcije realiziran je u dvije faze.

U prvoj fazi u potpunosti je izmijenjen asfalt na 200 metara ceste koji su povezani sa spomenutom regionalnom cestom, nakon čega je u drugoj fazi asfaltirano preostalih 700 metara do župne crkve na Gradini. U prvoj fazi rekonstrukcija ceste izvršena je po ranijoj trasi, dok je u drugoj fazi dio ceste kod sportsko-rekreacijskog centra u Blizancima izmješten i izgrađen po novoj trasi na kojoj je izgrađen i kružni tok.

Kružni tok izgrađen je na raskrižju lokalnih prometnica koje služe za pristup dijelu Krehin Graca i dijelu Blizanaca i smješten je u neposrednoj blizini ranije izgrađenog Sportsko-rekreacijskog centra Blizanci i spomenika poginulima i nestalima u II. svjetskom ratu, poginulima nakon II. svjetskog rata i poginulima u Domovinskom ratu iz Blizanaca.

U sljedećem razdoblju uz temeljito rekonstruiranu cestu do župne crkve na Gradini bit će postavljena i javna rasvjeta, priopćeno je iz Općine Čitluk.

poslovni-global.ba / Foto: Događajnica (FB)

Odgovori