Uskoro će doći do novog načina konzumiranja čokolade koja će postati zdrava, nekalorična i dobra za srce, ali neće više biti zabavno jesti je, jer će se proizvoditi u obliku tableta.
Ekstrakt kakaa, flavanol, po brojnim znanstvenim istraživanjima poboljšava cirkulaciju i pomaže zdravlju srca. Stoga dio proizvođača slatkiša želi upotpuniti proizvodnju dodacima prehrani koji uključuju flavanole, prenosi plivazdravlje.hr.
Tablete su već odobrile europske zdravstvene vlasti, koje su kazale da one mogu pomoći u očuvanju zdravlja srca.
“Sav znanstveni posao je učinjen, dakle stavljanje na tržište trebalo bi ići brzo”, rekao je Olivier Rigaud iz francuskog Naturexa. “Nema potrebe za dodatnim znanstvenim istraživanjima ili kliničkim studijama”.
Da bi dobili potrebnih 200 miligrama flavanola ljudi danas moraju pojesti dvije štangice crne čokolade, što znači da konzumiraju oko 350 kalorija i 20 grama masnoća. Ako bi se radilo o mliječnoj čokoladi, morali bi pojesti četiri štangice, što bi značilo 900 kalorija i 50 grama masnoća.
Tablete bi omogućile veću količinu flavanola bez dodatnih kalorija i masnoća zbog kojih se čokolada nalazi na popisu nezdrave hrane.
poslovni-global.ba / http://plivazdravlje.hr