Dobra vijest za HNŽ: Urod grožđa, uz iznimnu kakvoću, ove godine skoro za polovicu veći nego lani

Poljoprivreda vijesti

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije utvrdila je na sjednici u Mostaru prijedloge Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi i Zakona o izmjenama Zakona o geološkim istraživanjima, koji će biti upućeni u skupštinsku proceduru.

Nakon provedene natječajne procedure, Vlada je donijela odluke o načinu utroška ukupno 310.000 KM za potporu kulturi i športu u HNŽ, te Odluku o potpori neprofitnim organizacijama i pojedincima od značaja za Hercegovačko-neretvansku županiju i šire.

Vlada je, također, donijela Odluku o dodjeli 220.000 KM medijskim kućama u HNŽ.

Iz resora Ministarstva za pitanja branitelja, Vlada je donijela više odluka, među kojima i odluke o odobravanju jednokratne novčane pomoći za rješavanje stambenih potreba i obilježavanje manifestacija i značajnih datuma.

Vlada je razmotrila Informaciju o prijamu vježbenika u tijela uprave HNŽ, te se upoznala s provedenim aktivnostima nakon raspisanog javnog natječaja, koje bi trebale biti okončane do sredine siječnja 2016. godine.

Vlada je prihvatila Izvješće Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o berbi grožđa i realiziranju jesenske sjetve za 2015. godinu. Konstatirano je kako je urod grožđa, uz iznimnu kakvoću, ove godine bio za 40% uvećan u odnosu na prošlu godinu. Planirana površina za jesensku sjetvu bila je 1472 ha, a ukupno je posijano 1383 ha, odnosno 94%, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

poslovni-global.ba

Odgovori