DOSTAVLJAT ĆE SAMO KRUH Dobavljači ne odustaju od obustave

Svijet vijesti

Potaknuti vijestima o pokretanju postupka aktivacije Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, želimo jasno istaknuti kako tvrtke Koordinacije proizvođača i dobavljača nemaju poslovni odnos s obitelji Todorić, već isključivo s koncernom Agrokor.

Proizvođači i dobavljači nemaju s kim razgovarati u koncernu jer Zakonom predviđeni povjerenik još uvijek nije stupio na svoju dužnost. Ostajemo otvoreni za razgovore s financijskim institucijama koje kreditiraju poslovanje Agrokora, ali do postizanja konačnog dogovora odluka o obustavi isporuke ostaje na snazi, navodi u priopćenju Koordinacija dobavljača Agrokora.

Koordinacija je potvrdila da od sutra kreće obustava isporuke roba, osim svježeg kruha, koja će trajati do dogovora s bankama. Nastavljamo aktivno pratiti daljnji razvoj situacije kako bismo mogli donositi odluke u interesu 80.000 radnika i kooperanata vezanih uz hrvatske proizvođače i dobavljače. Podsjetimo, Agrokorovi dobavljači jučer su dali rok od 24 sata da se riješe njihovi egzistencijalni problemi.

Premijer Andrej Plenković danas je izjavio kako je Vlada s dobavljačima u intenzivnom kontaktu, te apelira na njihovo strpljenje i uvjeren je da će se idućeg tjedna stanje normalizirati. A što se tiče kontakata s čelnim ljudima Arokora, stalno smo u kontaktu, dodao je Plenković na konferenciji za novinare u Vladi nakon sastanka predstavniika Vlade i Petrokemije. Dodao je kako su banke shvatile koliko je Vlada detaljno upoznata sa slučajem. Nije bilo dvojbi da su banke zadovoljne zakonom i smatraju ga primjerenim za rješenje situacije, a najključnije je nedvojbena impresija da su spremne dati novu svježu likvidnost Agrokoru koja bi mu omogućila daljnje poslovanje. Time se potiče normalan ciklus poslovanja i normalno te kvalitetno fukcioniranje hrvatskog gospodarstva, dodao je premijer.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić potvrdio je kako policija nastavlja započete izvide u “Agrokoru”, no nije želio kazati ništa o tome što je točno predmet policijske istrage u posrnulom hrvatskom trgovinskom gigantu. “Policija radi po nalogu DORH-a, provodi izvide i to je sve što u ovom trenutku mogu reći”, kazao je Orepić novinarima u Sarajevu gdje je sudjelovao na međunarodnoj konferenciji posvećenoj borbi protiv terorizma.

poslovni-global.ba / HRT

Odgovori