Drvnom klasteru Hercegovine obećana daljnja potpora

BiH vijesti

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije primio je danas Osmana Macića, Zdravka Vojvodića i Damira Škutora, čelnike Udruge drvni klaster Hercegovina.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima ove Udruge, problemima s kojima se susreću, i o planu da sredinom mjeseca rujna organiziraju Okrugli stol na kojem bi se razgovaralo o svim problemima vezanim za drvnu industriju.

“Naš plan je na Okrugli stol pozvati predstavnike Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva gospodarstva. Također ćemo pozvati predstavnike gospodarskih subjekata iz realnog sektora koji rade u drvnoj industriji čija će iskustva, mišljenja i stavovi vezana uz drvnu industriju sigurno biti od velike koristi. Pozvati ćemo i predstavnike naših visokoškolskih ustanova, Sveučilišta i Univerziteta, jer želimo razgovarati i o obrazovanju kadrova u ovoj oblasti”, kazao je Zdravko Vojvodić predsjednik drvnog klastera Hercegovine.

Predsjednika Hercega su također upoznali kako je klaster pokrenuo inicijativu osnivanja Centra izvrsnosti za drvo u Mostaru, koji bi značajno pomogao u rješavanju svakodnevnih izazova s kojima se susreću članice klastera, ali i ostale tvrtke kojima je djelatnost vezana uz drvnu industriju i šumarstvo.

“Način na koji su se organizirali i način na koji rade članice Udruge drvnog klastera Hercegovina vidim kao pozitivan iskorak u promišljanju gospodarskog razvitka naše županiji, te stoga očekujem da Vaš put slijede i gospodarstvenici kojima je djelatnost neka druga oblast”, kazao je predsjednik Herceg.

Dodao je kako je Vlada i kroz Proračun prepoznala rad ove Udruge, te izrazio spremnost da u okviru svojih mogućnosti i dalje podupire sve aktivnosti klastera, koje za cilj imaju snažniju gospodarsku aktivnost, a koja će onda otvoriti prostor za nova radna mjesta i stvaranje nove vrijednosti.

Odgovori